Opskrifter

Juleboller med tranebær og appelsin

Søndag, 19. november 2017af Kristina Marckmann
Skønne, koldhævede juleboller krydret med kanel og appelsinskal og -saft samt dejlige tranebær.

Ingredienser til juleboller med tranebær og appelsin

(16 stk.)

140 g smør
15 g gær
2 dl sødmælk
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 æg
1 spsk. kanel
75 g tranebær
1 usprøjtet appelsin
600 g mel
Pensles med 1 sammenpisket æg

Alternativ til juleboller med tranebær og appelsin: Luciaboller og -brød

Fremgangsmåde til juleboller med tranebær og appelsin

Smelt smørret og rør gæren ud i mælken. Tilsæt smør, salt, sukker, æg, kanel, tranebær, revet appelsinskal og appelsinsaft og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve i køleskabet natten over. Vend dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge under et fugtigt klæde i en time. Form dejen til 16 boller, sæt dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 min. Pensl bollerne med æg og bag dem ved 190° i 20 min.
Bollerne spises med smør.