Kerteminde byder på kirsebær
I den kommende weekend bugner Kerteminde af kirsebær, når den hyggelige, fynske havneby for femte år i træk holder Kirsebærfestival.
En af festivalens højdepunkter er den store kagekonkurrence, og sidste års vinder var 12-årige Mikkel og hans mor, Charlotte Laursen. De vandt med denne ualmindelig lækre kirsebærkage lagt på marengs-bund.
Opskriften får du herunder...
Marengs med Amaretto kirsebær
1 dl æggehvider
225 g sukker
1 stang vanilje
1 spsk. citronsaft eller hvidvinseddike
1 spsk. majsstivelse
Fyld
1 stor bakke søde kirsebær
1 dl Amaretto kirsebær
½ l fløde
1 stor usprøjtet lime
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk længe. Vaniljekorn, citronsagt og majsstivelse vendes i marengsen. Hæld dejen ud på smurt bagepapir, ca. 25 cm i omkreds. Bages ca. 50 min ved 125 grader og afkøles.
1. lags fyld
Pisk flødeskum. Bland Amaretto kirsebær sammen med det halve af flødeskummet og saften af limefrugten. Gem skallen til senere.
2. lags fyld
Udsten kirsebærrene (brug evt. en papirclips). Bærrene moses eller blendes. Gem nogle bær til pynt.
Mosen blandes med resten af flødeskummet.
Pynt med udstenede kirsebær og revet limeskal.
Flere opskrifter med kirsebær...
Kirsebærmuffins
Klistret chokoladekage med kirsebær
Rødkålssalat med Amarena Fabbri-kirsebær
Prøv også...
Marengs med jordbær