Kold frokosttærte
3 skalotteløg
1 spsk. smør
2 kviste timian
1 fed hakket hvidløg
1 tsk. salt
½ tsk. kværnet peber
450 g hakket svinekød
250 g svinekød i tern
½ dl fløde 9%
100 g hakkede pistacienødder
2 andelår
450 g mel
1 tsk. salt
2 dl vand
170 g smør
1 æg
2½ dl hønsebouillon
4 bl. husblas
Hak løgene og sauter dem i smørret sammen med timian og hvidløg og krydr med salt og peber. Bland løgene med de to slags svinekød, fløde og pistacienødder til en jævn fars. Skær andekødet fra benene og skær det i tern. Bland mel og salt og giv vand og smør et opkog. Rør vand og smør i melet og ælt den sammen til en blød dej. Rul 2/3 af dejen ud og beklæd en 22 cm smurt springform med dejen, så der er lidt overskydende dej over kanten. Rul resten af dejen ud i en 23 cm cirkel og udstik et 1 cm stort hul i midten af cirklen. Kom halvdelen af farsen i springformen, fordel andekødet over og kom resten af farsen over. Læg dejlåget over farsen og klem kanterne godt sammen. Pensl med sammenpisket æg og bag tærten ved 180° i 75 min. Tag forsigtigt springformens ring af, pensl siderne med æg og bag i yderligere 15 min. Stil tærten koldt i 2-3 timer. Udblød husblassen i koldt vand og smelt den i bouillonen. Hæld forsigtigt bouillonen ind i tærten gennem det lille hul i toppen, til tærten er helt fyldt. Stil tærten på køl, til geléen har sat sig, og server med en god salat.
Madopskrift: Kristina Marckmann
KØKKENVÆGT MED KALORIEBEREGNER
Praktisk kalorievægt til hjælp for det daglige kostindtag.
Vægten koster 249 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Squashtærte
Omvendt tærte med peberfrugt
Skaldyrstærte
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)