Linser
Linser
10 stk.
Ingredienser
160 g koldt smør
200 g hvedemel
120 g flormelis
2 æggelommer
Prøv også: Medaljer med bær og skum
Creme:
2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. Maizena
2 dl mælk
½ vaniljestang
1 spsk. flormelis
Få opskriften på linser med rom
Fremgangsmåde
Hak smøret i mel blandet med flormelis, saml dejen med æggeblommerne og stil den koldt i 30 min. Pisk æg, sukker, Maizena, mælk og vaniljekorn sammen i en gyde, kog cremen igennem under ømrøring og lad den afkøle.
Rul dejen ud i 5 mm´s tykkelse, udstik i 10 cirkler på 7 cm i diameter og 10 cirkler på 5 cm i diameter. Beklæd linseformene med de store cirkler, kom en skefuld creme i og læg de små cirkler over.
Klem kanterne sammen og bag linserne ved 200 grader i 25 min. Lad linserne afkøle og drys med flormelis.