Opskrifter

Linser

Torsdag, 3. maj 2018 Torsdag, 3. maj 2018 - 13:30 - af: Christine Bille og Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger.Torsdag, 3. maj 2018 - 13:30 - af: Christine Bille og Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger.
Linser med den lækreste, hjemmelavede vaniljecreme.

Linser

10 stk.

Ingredienser

160 g koldt smør

200 g hvedemel

120 g flormelis

2 æggelommer

Prøv også: Medaljer med bær og skum

Creme:

2 æg

2 spsk. sukker

1 spsk. Maizena

2 dl mælk

½ vaniljestang

1 spsk. flormelis

Få opskriften på linser med rom

Fremgangsmåde

Hak smøret i mel blandet med flormelis, saml dejen med æggeblommerne og stil den koldt i 30 min. Pisk æg, sukker, Maizena, mælk og vaniljekorn sammen i en gyde, kog cremen igennem under ømrøring og lad den afkøle.

Rul dejen ud i 5 mm´s tykkelse, udstik i 10 cirkler på 7 cm i diameter og 10 cirkler på 5 cm i diameter. Beklæd linseformene med de store cirkler, kom en skefuld creme i og læg de små cirkler over.

Klem kanterne sammen og bag linserne ved 200 grader i 25 min. Lad linserne afkøle og drys med flormelis.