Rabarber-bavarois

Flot fransk fromage med rabarber og marcipan
Af
af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krüger

Opskrift på rabarber-bavarois

(10 pers.)

Bund
100 g hasselnødder
100 g sukker
2 æg

Fyld
500 g rabarber
150 g sukker
1 vaniljestang
2 blade husblas
3 pasteuriserede
æggeblommer
3 spsk. sukker
3½ dl piskefløde

250 g marcipan

Fremgangsmåde til rabarber-bavarois

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Blend nødderne til groft mel. Pisk sukkeret med æg og fold nøddemelet i. Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 200° i 10 min. Afkøl bunden, lad den blive i formen. Rens rabarberne, tag to stængler fra til pynt, skær dem i passende stykker og kog dem til kompot i lidt vand med den flækkede vaniljestang. Pisk kompotten jævn og lad den afkøle. Udblød husblassen i koldt vand og smelt den over vandbad. Rør den ud i rabarbermassen.

Pisk æggeblommerne med sukker til en luftig æggesnaps og rør rabarberkompotten i. Pisk fløden til skum og fold den i rabarbermassen. Kom blandingen på den bagte bund og stil kagen i køleskabet i mindst 4 timer.

Rul marcipanen tyndt ud og kant kagen med det. Skær rabarberne i lange, tynde strimler med en kartoffelskræller og pynt kagen med dem.

Vi elsker jordbær og rabarber!

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.