Rabarber-bavarois
Opskrift på rabarber-bavarois
(10 pers.)
Bund
100 g hasselnødder
100 g sukker
2 æg
Fyld
500 g rabarber
150 g sukker
1 vaniljestang
2 blade husblas
3 pasteuriserede
æggeblommer
3 spsk. sukker
3½ dl piskefløde
250 g marcipan
Fremgangsmåde til rabarber-bavarois
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)Blend nødderne til groft mel. Pisk sukkeret med æg og fold nøddemelet i. Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 200° i 10 min. Afkøl bunden, lad den blive i formen. Rens rabarberne, tag to stængler fra til pynt, skær dem i passende stykker og kog dem til kompot i lidt vand med den flækkede vaniljestang. Pisk kompotten jævn og lad den afkøle. Udblød husblassen i koldt vand og smelt den over vandbad. Rør den ud i rabarbermassen.
Pisk æggeblommerne med sukker til en luftig æggesnaps og rør rabarberkompotten i. Pisk fløden til skum og fold den i rabarbermassen. Kom blandingen på den bagte bund og stil kagen i køleskabet i mindst 4 timer.
Rul marcipanen tyndt ud og kant kagen med det. Skær rabarberne i lange, tynde strimler med en kartoffelskræller og pynt kagen med dem.