(8 stk.)
100 g blendede mandler
150 g sukker
4 æg, delt i blomme og hvide
150 g smør
150 g god mørk chokolade
2 spsk. stærk kaffe
1 spsk. hvedemel
200 g rabarber
3 spsk. sukker
1 vaniljestang
½ dl ahornsirup
3 dl græsk yoghurt
Smelt smør og chokolade over vandbad og lad det afkøle lidt. Pisk sukker og æggeblommer luftige og rør chokoladeblandingen i sammen med mandler, kaffe og mel. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Hæld dejen i 8 små smurte tærteforme og bag dem i ovnen ved 175° i 15 min. Skær rabarberne i 3 cm lange stykker og læg dem i et ildfast fad. Bland vaniljekorn med sukker og drys det over rabarberne. Stil fadet i ovnen ved 175° i 30 min., til rabarberne er møre. Hæld rabarbersaften i en skål og rør siruppen i. Pisk saften i den græske yoghurt og vend rabarberne i. Fordel cremen over chokoladetærterne og server med lidt citronmelisse.
Madopskrift: Kristina Miechels
Kig her, hvis du er vild med rabarber...
Rabarberkage med marcipan
Rabarbertrifli med citronlikør