Rosinboller
Lækre og sunde rosinboller til madpakken eller morgenbordet. Din mave vil elske disse boller! Ikke kun pga. af smagen, men også fordi lidt af hvedemelet er udskiftet med hvede- og havreklid. Hvede- og havreklid er nemlig gode kilder til kostfibre og er derfor rigtig godt for fordøjelsen.
Af
af All Over Press

(20-25 stk.)
Det skal du bruge til rosinboller:
Prøv også :Skyrboller med rosiner
50 g gær 50 g smør eller margarine 5 dl sødmælk 1 tsk. salt 2 spsk. flydende honning 250 g hytteost 1 dl hvedekild 1 dl havreklid 1 ½ dl sultanarosiner ½ dl rosiner ca. 750 g hvedemelSådan laver du rosinboller:
Smelt smørret, rør mælken i, og lad det blive lunkent. Opløs gæren i mælken. Tilsæt salt, honning, hytteost, hvedeklid, havreklid, rosiner og det meste af melet. Ælt til en glat dej, der slipper skålen. Drys med lidt mel, og lad dejen hæve tildækket i ca. 40 min. Tag dejen ud på et melet bord, del og form den til 20-25 boller, og læg dem på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. Bag dem midt i ovnen ved 250º i 8-10 min. Lad dem afkøle på en rist. Find tips til en velfungerende mave her