Saftige valnøddeboller med tørrede abrikoser
Servér disse lækre boller med valnødder og abrikoser til din familie eller venner. De smager skønt og er nemme at lave.
Af
Af Camilla Zarah Lawes og Ingrid Schilde. Foto: Marte Aubert og Wichmann + Bendtsen Photography

1 t og 40 min
16 stk
Valnøddeboller
1 l vand
½ dl olie
50 g gær
1 spsk. groft salt
8 dl fuldkornshvedemel
Ca. 1,8 l hvedemel
150 g valnødder
100 g tørrede abrikoser
Fremgangsmåde
- Varm vand og olie op, så det er netop håndvarmt, og rør gæren ud i det.
- Rør saltet i og rør begge slags mel i lidt efter lidt.
- Rør dejen godt sammen og stil den til hævning under et viskestykke eller husholdningsfilm i ca. 45 minutter.
- Slå dejen ud og ælt den igennem, til den er smidig og glat. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er meget klistret.
- Hak valnødder og abrikoser i den størrelse, du synes, og bland dem i dejen.
- Rul dejen til en pølse og skær den i 14-16 stykker.
- Tril til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dem med mel og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Varm imens ovnen op til 220°. Bag bollerne på midterste rille i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Hjemmebag
Groft valnøddebrød på hjemmelavet surdej

Hjemmebag