Opskrifter

Saftige valnøddeboller med tørrede abrikoser

Søndag, 12. januar 2020Opdateret 12. majAf Camilla Zarah Lawes og Ingrid Schilde. Foto: Marte Aubert og Wichmann + Bendtsen Photography
Servér disse lækre boller med valnødder og abrikoser til din familie eller venner. De smager skønt og er nemme at lave.
1 t og 40 min
16 stk
Valnøddeboller
1 l vand
½ dl olie
50 g gær
1 spsk. groft salt
8 dl fuldkornshvedemel
Ca. 1,8 l hvedemel
150 g valnødder
100 g tørrede abrikoser

Fremgangsmåde

  1. Varm vand og olie op, så det er netop håndvarmt, og rør gæren ud i det.
  2. Rør saltet i og rør begge slags mel i lidt efter lidt.
  3. Rør dejen godt sammen og stil den til hævning under et viskestykke eller husholdningsfilm i ca. 45 minutter.
  4. Slå dejen ud og ælt den igennem, til den er smidig og glat. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er meget klistret.
  5. Hak valnødder og abrikoser i den størrelse, du synes, og bland dem i dejen.
  6. Rul dejen til en pølse og skær den i 14-16 stykker.
  7. Tril til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dem med mel og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Varm imens ovnen op til 220°. Bag bollerne på midterste rille i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en rist.