Opskrifter
Saftige valnøddeboller med tørrede abrikoser
Søndag, 12. januar 2020Opdateret 12. majAf Camilla Zarah Lawes og Ingrid Schilde. Foto: Marte Aubert og Wichmann + Bendtsen Photography
Servér disse lækre boller med valnødder og abrikoser til din familie eller venner. De smager skønt og er nemme at lave.

1 t og 40 min
16 stk
Valnøddeboller
1 l vand
½ dl olie
50 g gær
1 spsk. groft salt
8 dl fuldkornshvedemel
Ca. 1,8 l hvedemel
150 g valnødder
100 g tørrede abrikoser
Fremgangsmåde
- Varm vand og olie op, så det er netop håndvarmt, og rør gæren ud i det.
- Rør saltet i og rør begge slags mel i lidt efter lidt.
- Rør dejen godt sammen og stil den til hævning under et viskestykke eller husholdningsfilm i ca. 45 minutter.
- Slå dejen ud og ælt den igennem, til den er smidig og glat. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er meget klistret.
- Hak valnødder og abrikoser i den størrelse, du synes, og bland dem i dejen.
- Rul dejen til en pølse og skær den i 14-16 stykker.
- Tril til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dem med mel og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Varm imens ovnen op til 220°. Bag bollerne på midterste rille i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Hjemmebag
Groft valnøddebrød på hjemmelavet surdej

Hjemmebag
Rundt valnøddebrød perfekt til madpakken