Snaskede og sprøde kanelsneglevafler med remonce
Hvem siger, en kanelsnegl kun kan laves på traditionel vis? Disse kanelsneglevafler er i skarp konkurrence med den klassiske version, og så kan de nydes hele dagen.
Af
Af Line Holt Nielsen Foto: Maria Fabricius Tegner

1 t og 40 min
12 stk
Kanelsneglevafler
¾ dl mælk
15 g gær
2 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. stødt kanel
Ca. 275 g hvedemel
¼ tsk. salt
50 g smør
Remonce
100 g blødt smør
110 g rørsukker
1½ tsk. stødt kanel
Fremgangsmåde
- Lun mælken, så den er lillefingervarm, og opløs gæren heri.
- Pisk æg i ét ad gangen.
- Tilsæt sukker og vaniljesukker.
- Bland kanel, mel og salt. Sigt ca. ²/₃ af melblandingen i dejen, og ælt godt.
- Ælt smør i dejen lidt ad gangen, og tilsæt resten af melblandingen, når smørret er helt indarbejdet i dejen.
- Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve tildækket i 45 minutter.
- Remonce Bland alle ingredienserne til remoncen sammen til en ensartet masse.
- Rul dejen ud i et rektangel. Smør remonce på, og rul dejen som en roulade.
- Skær 10-12 brede skiver. Tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve 15 minutter ved stuetemperatur.
- Læg 1 kanelsnegl midt på vaffeljernet, og bag den ved middel varme i ca. 3 minutter.
TIP
Vær ikke nervøs for, at fyldet løber ud. Det karamelliseres på ydersiderne af vaflen.

Hjemmebag
Lækre chokoladevafler med mørk chokolade

Dessert & Kage