Snyde surdejsstykker
(12 stk.)
1 brev tørret surdej
10 g gær
3 dl vand
1½ tsk. groft salt
150 g havregryn
1 porter (33 cl)
150 g fuldkornshvedemel
400 g hvedemel
Rør surdej og gær ud i vandet, tilsæt salt og havregryn. Bland mel og porter i og rør dejen godt igennem - den skal være klistret. Dæk dejen til og stil den til hævning i køleskab 6-8 timer eller natten over. Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den som et aflangt brød. Skær dejen ud i skiver, form dem som trekanter, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 10 min. Bag brødene ved 250° i 18 min.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Pariserflute
Grovbirkes
Hybenmarmelade med lime og vanilje
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)