Grovbirkes

De lækre grovbirkes kan med fordel gøres klar på forhånd og fryses færdighævede, men ubagte
Af
Af: af Redaktion
Foto: Carina Krüger
Annonce

De lækre grovbirkes kan med fordel gøres klar på forhånd og fryses færdighævede, men ubagte. Så skal de bare lægges frosne på en bageplade i 15 min., før de bages som beskrevet.

(16 stk.)

50 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 spsk. hørfrø
2 spsk. sesamfrø
500 g hvedemel

Remonce
100 g smør
100 g sukker
Æg til pensling
1 dl bl. sesam- og hørfrø

Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt, hørfrø og sesam og ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blank og smidig. Dæk dejen til og stil den til hævning et lunt sted i 45 min. Rør smør og sukker til en jævn remonce. Ælt dejen godt igennem. Del den i 16 stykker og rul hver del ud til en aflang firkant. Fordel remoncen på dejstykkerne, fold dem sammen om fyldet og pensl med æg. Tryk den penslede flade i en blanding af sesam og hørfrø og stil dem til hævning på en plade med bagepair i 30 min. Bag birkesene i en varmluftsovn ved 200° i 18 min.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

SØD SERVERING

Søde bakker med fint paisley-mønster. Perfekt når du f.eks. skal servere i haven. Bakken koster 149 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)

Find flere opskrifter her...
Morgenboller med blå birkes
Klementinmuffins med birkes
Frøsnappere

Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...






Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.