Hjemmelavet tærte med fyld af kylling og grønne asparges
Her får du opskriften på en lækker tærte med kylling og asparges, der egner sig som frokostret eller som middagsret serveret med en god blandet salat.
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger

1 t og 5 min
4 personer
Tærtedej
250 g mel
150 g smør
1 tsk. salt
15 g gær
½ dl vand
1 æg
Tærtefyld
1 bdt. asparges
100 g lufttørret skinke
300 g kogt kylling
2 æg
2 dl hytteost
Salt og peber
50 g revet mozzarella
Fremgangsmåde
- Hak mel og smør sammen til en smuldret dej og tilsæt saltet.
- Rør gæren ud i vandet og pisk ægget i.
- Saml dejen med æggeblandingen og stil den til hævning i 45 min.
- Skyl aspargesene, bræk enderne af og vikl lidt skinke om hver.
- Rul dejen ud i en plade på ca. 25 x 40 cm, læg den på en plade med bagepapir og fold 1 cm af kanten ind hele vejen rundt, så der dannes en kant.
- Del kyllingekødet i mindre stykker og bland dem med æg, hytteost, salt og peber.
- Fordel blandingen over dejen og læg aspargesene over.
- Drys med ost og bag tærten i 20 min. ved 225°.

Hovedretter
Tærte med tomat og gedeost

Dessert & Kage