Opskrifter

Tærtelækkeri

Mandag, 1. april 2013af Redaktion
Superlækker Lavkarbo tærte med masser af grønt
40 min

(4 portioner)

Lavkarbo tærtebund
100 g smør
1 dl sojamel
½ dl Fiberhusk (fås i helsekostforretninger)
½ dl sigtet speltmel
2 dl hakkede, friske urter (f.eks. oregano og timian)
1 knsp. salt

Lavkarbo fyld
100 g rucola
1 kg gule og røde tomater
½ dl olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber
Frisk basilikum
290 g minimozzarella

EN SLANKE-SUCCES

Hvis du skærer voldsomt ned på kulhydraterne i din kost, får du både et stabilt blodsukker og en stabil vægt, ja, du kan endda "risikere" at tabe dig.
Nordmændene kalder den slankestrategi for "Lav-karbo" (karbo = kulhydrater). Vi har adopteret ordet fra dem og serverer i de kommende uger masser af lækre lavkarbo-retter - både i bladet og på familiejournal.dk

Tænd ovnen på 225°. Bland tærtebundsingredienserne sammen til en dej. Fordel tærtedejen i en stor tærteform (ca. 30 cm i diameter) og bag den i ovnen i ca. 15 min. Skyl rucolaen og læg den i bunden af tærten. Skyl og halvér tomaterne og læg dem oven på rucolaen. Bland olie, balsamicoeddike, salt og peber i en skål. Hak basilikum og rør den sammen med marinaden - men gem lidt basilikum til pynt. Tilsæt minimozzarellaen i marinaden og hæld den over tomaterne. Dekorér tærten med basilikum og servér.

Lavkarbo-opskrift: Ulrika Davidsson


Flere Lavkarbo-opskrifter:
Blomkåls-couscous
Laks i osteskjul
Svinegodt med smør

Og til dessert:
Mørk mousse