Andesteg med æble-sveskekompot
Ingredienser til andesteg med æble-sveskekompot:
(6 personer)
- 1 and, 3.200 g
- Salt
Æble-sveskekompot:
- 1 dl rødvin
- 400 g svesker uden sten
- 3 røde æbler
- 3 bananskalotteløg
- 25 g smør
- Salt og peber
- 3 spsk. sukker
- Frisk rosmarin
Prøv også: And til mortensaften
Fremgangsmåde:
Skær det yderste led af vingen. Fjern indvoldene og gnid hele fuglen ind i salt. Steg anden på en rist over en bradepande i en 200° varm ovn i 30 minutter.
Skru ned til 170°, og steg den yderligere i ca. 90 min. Hæld vand over hvert 20. minut, til den er færdig. Det tjekker du ved at stikke en skarp kniv i fuglen: Den kødsaft, der kommer ud, skal være helt klar. Lad fuglen hvile et par minutter, og partér den i 8-10 stykker. Hæld stegesaften fra bradepanden, skum fedtet af og brug evt. saften til sauce.
Prøv også: And stegt med spæde porrer
Æble-sveskekompot: Hæld rødvin på sveskerne, og lad dem trække lidt. Skær æbler og løg i både. Smelt smørret i en gryde, tilsæt æbler og løg og vend det godt rundt. Krydr med salt og peber. Når æblerne er møre, men stadig har bid, tilsætter du svesker, rødvin og sukker. Varm det igennem, og smag til med salt og peber. Drys med hakket rosmarin.
Se også: And med tyttebærsovs og rødkål