Bagt laksesteak med hjemmelavet crust på krydderurter

Laksesteak bagt i ovnen er en sikker vinder - men denne version giver fisken et ekstra pift med en hjemmelavet crust ovenpå med krydderurter og ost.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Bagt laksesteak med hjemmelavet crust på krydderurter
Foto: Carina Krüger
Annonce
35 min
4 personer
Laksesteak med crust
100 g daggammelt brød
Lidt dild og/eller persille
25 g smør
Revet skal af ½, usprøjtet citron
Evt. ½ fed hvidløg
25 g fintrevet parmesan
4 laksefileter (ca. 175 g stykket)
Tilbehør
Broccolibuketter og kartofler

Fremgangsmåde

  1. Blend brødet og bland med hakkede krydderurter, citronskal og finthakkede hvidløg, ost og smør.
  2. Læg laksestykkerne i et ovnfast fad og pres smørmassen ned som top på fisken.
  3. Kog kartoflerne i letsaltet vand og sæt fisken i ovnen ved 190° i 15-20 min.
  4. Damp broccolibuketterne 2 min. i ganske lidt saltet vand.
  5. Server den ovnbagte fisk med broccoli og kartofler.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.