Belgiske muslinger
Ingredienser til belgiske muslinger
(2-3 pers.)
1 kg blåmuslinger
1 løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
200 g persillerod
1 spsk. olie
3 kviste timian
2 dl mørkt øl
Hakket persille
Fremgangsmåde til belgiske muslinger
Kassér de skyllede muslinger, hvis skallen er gået i stykker, eller hvis de ikke åbner sig, når de bankes let mod bordkanten. Pil og hak løg, hvidløg, gulerod og persillerod. Varm en stor gryde op med olie og svits grønsagerne 4-5 min., uden at de bruner. Kom muslingerne i gryden sammen med timian. Hæld øl over og læg låg på. Ryst gryden og lad muslingerne dampe ca. 5-7 min., til de har åbnet sig. Sæt gryden på bordet og spis muslingerne med brød til eller som i Belgien med fritter og mayonnaise.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Nem fiskechowder
Norsk fiskesuppe
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)