Bøf stroganoff med kalvelårtunge og bagte rodfrugter

Er det koldt udenfor, og skal det være nemt? Så prøv denne version af den klassiske bøf stroganoff med kalvelårtunge.
Af
af Helle Brønnum Carlsen | Foto: Carina Krüger
Bøf stroganoff med kalvelårtunge og bagte rodfrugter
30 min
4 personer
Bøf stroganoff
800 g kalvelårtunge skåret i strimler
6 rødløg i skiver
2 fed hvidløg, hakket
20 g smør
2 spsk. olivenolie
1-2 spsk. paprika
Salt og peber
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 dåse hakkede, flåede tomater
Evt. 1 dl vand
1 dl piskefløde
Tilbehør
Salat med bagte rodfrugter

Fremgangsmåde

  1. Brun kødet i smør og olie i en stegegryde, evt. ad flere omgange.
  2. Tag kødet op og steg løgene glasklare.
  3. Kom kødet tilbage i gryden og sauter hvidløget med ved svagere varme.
  4. Kom tomatkoncentrat, salt, peber og paprika ved og tilsæt de hakkede, flåede tomater.
  5. Kog det godt igennem og smag til. Jævn med fløde og tilsæt evt. vand.
  6. Bland en salat med kvarte rodfrugter, f.eks. persillerod eller jordskok og krølsalat. Servér.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.