Brændende kærlighed med stegte løg og æbletern
Server den skønne klassiker brændende kærlighed på en kold vinteraften. Brændende kærlighed er nem at lave og smager utroligt godt.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina Krüger

30 min
4 personer
Brændende kærlighed
1 kg bagekartofler
2 dl mælk
15 g smør
Salt og peber
3 løg
250 g bacon el. røget flæsk
1 madæble
Tilbehør
Hakket persille, rødbeder
Fremgangsmåde
TIP: Halvdelen eller ¼ af kartoflerne kan byttes ud med selleri eller glaskål
- Skræl kartoflerne, del dem et par gange og kog dem møre i usaltet vand. Salt i kogevandet kan gøre mosen sej.
- Pil løgene og skær dem i skiver.
- Skær baconen i tern. Steg baconternene gyldne og sprøde på en stor pande. Hæld det afsmeltede fedt fra og hold det varmt.
- Steg løgene møre ved mellemvarme i lidt af det afsmeltede fedt. Skær æblet i små tern og steg dem med de sidste par min.
- Lun mælken.
- Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem.
- Rør mælk og smør i og smag mosen til med salt og peber.
- Anret mosen i et bjerg og hæld bacon/æbletern og løg over, eller gør det mere syndigt og lav et krater i midten, hæld det afsmeltede fedt i den brændende kærlighed og hæld til sidst bacon/æble og løg over.

Sund mad
Oksemørbrad med blommer og rodfrugtmos

Sund mad