Cannelloni med oksefars
Ingredienser til cannelloni med oksefars
Fars
500 g hakket oksekød
1 æg
1 spsk. cremefraiche
1 spsk. mel
1 tsk. salt
1 knsp. peber
2 tomater
2 fed presset hvidløg
1 spsk. hakket persille
2 spsk. revet parmesan
250 g friske lasagneplader
Sovs
1 spsk. smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
½ tsk. revet muskatnød
Salt og peber
2 spsk. revet parmesan
TIP
Cannelloni er rør af pasta, der er fyldt med kødfars. Ønsker du en mere mager udgave, kan du bage cannellonierne med en tomatsovs i stedet for med en bechamelsovs som i opskriften her.
Sådan gør du
Rør kødet med æg, cremefraiche, mel, salt og peber. Befri tomaterne for kerner, hak tomatkødet og rør det i farsen sammen med hvidløg, persille og parmesan. Skær lasagnepladerne i 10 cm lange stykker og kom en god skefuld fars på hver. Rul lasagnepladerne om farsen og læg cannellonierne i et ovnfast fad. Smelt smørret og rør melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens der røres, så sovsen bliver glat. Smag til med salt, peber og muskatnød og hæld sovsen over cannellonierne og drys med parmesanen. Bag retten midt i ovnen ved 190° i 25 min. og server med tomatsalat.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Grøn karry med mandler og ris
Kyllingeruller med æbler og peberrodsmos
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)