Chokolade-lakridsbidder
360 g sukker
2½ dl piskefløde
100 g mørk chokolade
50 g smør
½ dl lys sirup
35 g hakkede peanuts
4 spsk. lakridssirup
2 spsk. lakridskrymmel
Kom sukker, fløde, chokolade, smør og sirup i en tykbundet gryde og varm langsomt op, til sukkeret er opløst. Skru op til middelhøj varme og lad det koge i 7 min. Tag gryden af varmen og lad den køle, til massen er lunken. Pisk chokolademassen, til den bliver lysere i farven, tilsæt lakridssiruppen og bland godt. Kom massen i små silikoneforme, bland nødder og krymmel og drys med blandingen. Tryk nødderne let ned i massen og stil dem koldt, til de har sat sig.
Konfektopskrift: Kristina Marckmann
DE FINESTE JULEGODTER
Den smarte julekageform er i silikone, hvis egenskaber gør, at chokoladen, isen etc. nemt falder ud. Formen kan købes for 199 kr. i Familie Journals Shop... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Daddelroulade
Irish Coffee kugler
Støbte chokolade med romtrøffel
Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)