Claus Holms opskrift på flæskesteg med sprød svær i airfryer

Det kan være lidt af en kunst at tilberede en saftig flæskesteg med sprøde svær, men hvis du bruger en airfryer, er det let at få sprøde svær hver gang.
Af
Opskrift af Claus Holm. Foto: Columbus Leth
Flæskesteg med sprøde svær tilberedt i airfryer

Sprød svær er nemt at opnå i en airfryer. Hvis du tilsætter vand, kan du også få væde til sauce.

1 t
4 personer
Flæskesteg i airfryer
1 lille flæskesteg, gerne økologisk og mager
Salt

Flæskesteg med sprød svær og væde til sauce

  1. Rids først sværen helt ned til fedtet og salt godt.
  2. Sæt stegen midt på risten, så kanten er fri hele vejen rundt om, og der kan cirkulere varm luft omkring.
  3. Giv stegen cirka 45-60 minutter ved 180° (15 minutter mindre, hvis du sætter airfryeren på 200°).

Tip

Vil du have væde til sauce, kan du hælde vand i bunden af airfryeren og krydre det med salt og peber. Er der ikke nok, kan du bruge det vand, du har brugt til at koge de hvide kartofler med.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.