(2 pers.)
15 min. + 40 min. i ovnen
1 lille løg, pillet og hakket
1 fed hvidløg, pillet og hakket
400 g courgette, skyllet og skåret i små tern
1 lille bdt. salvie
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
½ dl hvidvin
1½ dl piskefløde
1 æg
Ca. 1 dl grønsagsbouillon
Dej
150 g hvedemel
75 g smør
Tilbehør
Tomatsalat
Miks mel og smør til dejen og saml med koldt vand. Læg dejen koldt. Kom alle grønsager med det meste af den hakkede salvie i to mindre, ildfaste skåle, hæld olie over og drys med salt og peber. Stil i ovnen ved 200° i 30 min. Hæld vinen i en gryde og reducer til det halve. Rør med fløden og lidt bouillon. Hæld det over grønsagerne. Rul dejen ud og udstik 2 cirkler, som passer til portionsfadene. Pensl kanten med æg og sæt dejen fast. Pensl også overfladen på dejen med æg. Bag i 20-25 min. ved 200° og server med tomatsalat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Glaseret hamburgerryg med madeirasovs
Svampesuppe med hvidløgsmuslinger
Bagt pasta med broccoli
Trænger du til at smide et par kilo efter jul? Klik her og bliv medlem af Familie Journals Slankeklub (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)