Opskrifter

Dansk sommerklassisker: Stegt flæsk med persillesovs

Onsdag, 22. maj 2013Opdateret 12. majaf Anne Skovgaard-Petersen
Sprødt flæsk, hvid sovs med masser af persille og nye kartofler, mere dansk kan det næsten ikke blive! Find opskriften herunder.

På grisen er der to slags flæsk; koge og stege. Sidstnævnte er det fedeste, som bliver knasende, dejlig sprødt. Det er uden brusk, og meget af fedtet smelter af under stegningen.

39 min
4 personer
Stegt flæsk
¾ kg flæsk skåret i ¾-1 cm tykke skiver
2 tsk. salt
1 spsk. friske timianblade
Persillesauce
3 spsk. mel
4 dl mælk
10 g smør el. 2 spsk. stegefedt fra flæsket
1-2 bdt. persille
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Stegt flæsk Dup flæsket tørt og krydr med salt og timian.
  2. Varm panden op og brun flæsket et par min. på hver side.
  3. Skru ned til middelvarme og steg flæsket gyldenbrunt på begge sider.
  4. Vend skiverne flere gange og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  5. Persillesovs Skyl og hak persillen.
  6. Pisk mel og mælk sammen og varm op under piskning.
  7. Tilsæt smør og lad saucen simre 5 min.
  8. Tag gryden fra varmen og rør så meget persille i, at saucen bliver helt grøn.
  9. Smag til med salt og peber.

Tip

Brug halvt mælk og halvt bouillon til sovsen og hæld mere stegefedt i. Hvis sovsen skiller, skal der bare piskes lidt mere mælk i.