DDV-opskrift: Gulerodspaté
50 g løg
1 fed hvidløg
1 tsk. olie til stegning
200 g gulerødder
1 æg
75 g revet, mager ost (maks. 20 +)
15 g rasp
Salt og peber
Lange "bændler" af en gulerod
1 tsk. olie til pensling af form
Purløg til pynt
30 g groft rugbrød
570 kcal/2371 kJ
- 27 g fedt (41%)
- 36 g fedt (25%)
- 50 g kulhydrat (34%)
- 9 g fibre
Hak løg og hvidløg helt fint og svits dem i olie på en pande. Riv gulerødderne og steg dem med på panden, til væden er fordampet (ca. 4 min.). Kom herefter de stegte grønsager i en skål og afkøl lidt, inden der røres æg, ost og rasp i.
Krydr farsen med salt og peber.
Skræl nogle lange bændler af en tyk gulerod med en kartoffelskræller. Smør og for en passende form med gulerodsbændlerne og kom farsen i. Sæt patéen i en varm ovn ved 200° og bag den i ca. 3 kvarter. Server gulerodspatéen pyntet med purløg og groft brød til.
Madopskrift: Inge Kauffeldt,
De Danske Vægtkonsulenter
Flere opskrifter fra De Danske Vægtkonsulenter...
Skinke og coleslaw
Salat med hvide bønner