Opskrifter

Derfor er fedt vigtigt

Mandag, 10. juni 2013af Redaktion
Når du lever efter Lavkarbo-principperne har din krop behov for et højere fedtindhold i maden

Af Ulrika Davidsson

Når du spiser efter Lavkarbo-principperne, kommer en meget stor del af madens energi fra fedt. Det lyder mærkeligt i manges ører, men der sker det, at kroppen begynder at bruge af det oplagrede fedt.

Eftersom du søger at undgå kulhydrater som sukker, brød, ris og pasta, producerer kroppen ikke insulin, og det betyder, at det lagrede fedt lettere frigøres og kan forbrændes. Et højere fedtindhold i maden gør dig mæt i længere tid.

Når kulhydraterne skæres ned, er de to andre hovedbestanddele i kosten tilbage, nemlig fedt og protein. Og proteiner egner sig dårligt til at bruge som energi, så fedtet ender med at blive kroppens hovedenergikilde.

Med andre ord kan du tabe dig uden at være plaget af sult.


Spørg Lavkarbo-eksperten Tatjana

Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Tatjana Albinus -uddannet ernærings-økonom.

Skriv til hende på:
lavkarbo@familiejournal.dk Følg Tatjana på hendes blog:
http://tatjanasmad.blogspot.dk/

Læs også: Drop vejeriet på Lavkarbo-kuren

Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren

Savner du køkkenting, som gør det nemt at lave sund mad? Så klik her og bliv inspireret i Familie Journals webshop (link fjernet)




(link fjernet)

Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost

Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-vafler
Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-smoothies
Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-laks
i osteskjul
Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-brød