Derfor er fedt vigtigt
Af Ulrika Davidsson
Når du spiser efter Lavkarbo-principperne, kommer en meget stor del af madens energi fra fedt. Det lyder mærkeligt i manges ører, men der sker det, at kroppen begynder at bruge af det oplagrede fedt.
Eftersom du søger at undgå kulhydrater som sukker, brød, ris og pasta, producerer kroppen ikke insulin, og det betyder, at det lagrede fedt lettere frigøres og kan forbrændes. Et højere fedtindhold i maden gør dig mæt i længere tid.
Når kulhydraterne skæres ned, er de to andre hovedbestanddele i kosten tilbage, nemlig fedt og protein. Og proteiner egner sig dårligt til at bruge som energi, så fedtet ender med at blive kroppens hovedenergikilde.
Med andre ord kan du tabe dig uden at være plaget af sult.
Spørg Lavkarbo-eksperten Tatjana
Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Tatjana Albinus -uddannet ernærings-økonom.Skriv til hende på:
lavkarbo@familiejournal.dk Følg Tatjana på hendes blog:
http://tatjanasmad.blogspot.dk/
Læs også: Drop vejeriet på Lavkarbo-kuren
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren
Savner du køkkenting, som gør det nemt at lave sund mad? Så klik her og bliv inspireret i Familie Journals webshop (link fjernet)
(link fjernet)
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
Low Carb/
Lavkarbo-vafler Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-smoothies Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-laks
i osteskjul Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-brød