(2 pers.)
2 fed hvidløg
2 stilke citrongræs
2 cm ingefær
1 rød chili
2 limefrugter
Salt og peber
1 lille bundt korianderblade
2 stykker lyssejfilet a ca. 175 g stykket
Dressing
2 spsk. sesamolie
1 fed hvidløg
½ rød chili
1 cm ingefær
Saften af 1 lime
1 spsk. sukker
Evt lidt fiskesovs (der salter) ellers salt
Tilbehør
Kogte ris og dampet kål
Til dressingen sauteres hvidløg, ingefær og chili i sesamolie. Sluk for varmen og tilsæt lime, sukker og salt efter smag. Stilles koldt og serveres til fisken i en lille kop. Hak hvidløg, citrongræs, ingefær og chili meget fint og rør det i saften fra den ene lime. Drys det på fiskestykkerne, der lægges i et ovnfast fad og stilles under grillen i 8 min. Serveres med dressing, kogte ris og en type dampet kål (broccoli, bok choi eller strimlet hvidkål/savojkål).
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Limemarineret skinkesnitsel
Kylling i grøn basilikumkarry
Asiatisk kyllingegryde
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)