Opskrifter
Enebærgryde med rodfrugtmos
Tirsdag, 14. februar 2017af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
En god enebærgryde slår aldrig fejl. Her med en cremet rodfrugtmos og hasselnødder på toppen.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/enebaergryde-med-rodfrugtmos.png?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(3 pers.)
Det skal du bruge til enebærgryde med rodfrugtmos:
500 g svinekød f.eks. bov 125 g chorizopølse 1 spsk. smør 5 enebær 1 kvist rosmarin 3 dl fløde 1 tsk. groft salt 1 knsp. peber 250 g kartofler 250 g gulerødder 250 g persillerod 50 g hasselnødder 1 dl mælk 50 g smør 200 g ærter Kulør 2 tsk. majsstivelse Prøv også: Enebærgryde med rodfrugtmosSådan laver du enebærgryde med rodfrugtmos
Skær svinekød og chorizo i tern og brun chorizoternene i smørret. Tilsæt svinekødet og lad det brune med i et par min. Knus eller hak enebær og rosmarin og kom det ned til kødet. Tilsæt fløde, salt og peber og lad retten småsimre under låg i 45 min. Skræl kartofler, gulerødder og persillerødder og kog dem møre i usaltet vand. Hak hasselnødderne. Hæld vandet fra rodfrugterne og lad dem dampe af. Mos rodfrugterne med mælk og smør, vend nødderne i og smag til med salt og peber. Kom mosen i tre små, smurte ovnfaste skåle bag dem i 20 min. ved 190°. Vend ærterne i retten, jævn den med majsstivelsen rørt ud i lidt vand, tilsæt kulør og smag til.Holdbarhed i fryseren
Pølser: 2-3 måneder. Fedt svinekød: Ca. 3 måneder. Hakket kød: Ca. 4 måneder, mens fars kun kan holde sig i 2 måneder. Røget kød: 4-6 måneder. Magert svinekød: Ca. 6 måneder. Kylling: 8-10 måneder. Oksekød: Ca.10 måneder. Lammekød: Ca. 10 måneder. Røget fisk: Cirka 3 uger. Fiskefars: 1-2 måneder. Fed fisk: 2-3 måneder. Mager fisk: 3-6 måneder. Tip: Man bliver ikke syg af at spise mad, der har ligget længe i fryseren. Bakterievækst stopper ved minus 10 grader celsius. Men smag, duft og konsistens kan ændre sig. Prøv også: Grove pandekager med friske bær Flere skønne gryderetter her...Skønne gryderetter