Opskrifter

Farserede peberfrugter med cremet fyld af oksekød og blegselleri

Tirsdag, 26. januar 2010Opdateret 17. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Farserede peberfrugter er en klassisk hverdagsret - her er den dog piftet en anelse op med et cremet fyld af oksekød, blegselleri, fløde og ost.
1 t
2 personer
Farserede peberfrugter med cremet fyld
4 peberfrugter (farve efter eget valg)
250 g hakket, magert oksekød
1 hakket løg
1 fed fintrevet hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 stænger finthakket blegselleri
½ dl hakket persille
2 spsk. friskhakket timian
1 æg
2 spsk. piskefløde
50 g revet ost (parmesan el. emmentaler)
Salt og peber
Tilbehør
Grøn salat

Fremgangsmåde

Hvis du ønsker en vegetarisk version, så kan du skifte oksekødet ud med revne gulerødder og courgetter.

  1. Skær toppen af peberfrugterne og tag frøstolen ud.
  2. Toppene skæres i små bitte stykker og bruges i farsen.
  3. Sauter løg og hvidløg i en gryde.
  4. Kom hakket peberfrugt og blegselleri i og tilsæt kødet. Lad det lige brune.
  5. Kom hakkede krydderurter, æg, fløde og ost i sammen med salt og peber. Smag til.
  6. Fyld det i de udhulede peberfrugter og sæt dem i ovnen med lidt vand i bunden af fadet ved 180° i 30-35 min .
  7. Server med grøn salat.