Opskrifter
Farserede peberfrugter med cremet fyld af oksekød og blegselleri
Tirsdag, 26. januar 2010Opdateret 17. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Farserede peberfrugter er en klassisk hverdagsret - her er den dog piftet en anelse op med et cremet fyld af oksekød, blegselleri, fløde og ost.

1 t
2 personer
Farserede peberfrugter med cremet fyld
4 peberfrugter (farve efter eget valg)
250 g hakket, magert oksekød
1 hakket løg
1 fed fintrevet hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 stænger finthakket blegselleri
½ dl hakket persille
2 spsk. friskhakket timian
1 æg
2 spsk. piskefløde
50 g revet ost (parmesan el. emmentaler)
Salt og peber
Tilbehør
Grøn salat
Fremgangsmåde
Hvis du ønsker en vegetarisk version, så kan du skifte oksekødet ud med revne gulerødder og courgetter.
- Skær toppen af peberfrugterne og tag frøstolen ud.
- Toppene skæres i små bitte stykker og bruges i farsen.
- Sauter løg og hvidløg i en gryde.
- Kom hakket peberfrugt og blegselleri i og tilsæt kødet. Lad det lige brune.
- Kom hakkede krydderurter, æg, fløde og ost i sammen med salt og peber. Smag til.
- Fyld det i de udhulede peberfrugter og sæt dem i ovnen med lidt vand i bunden af fadet ved 180° i 30-35 min .
- Server med grøn salat.

Hovedretter
Farseret kalkunbryst med æbler og bacon