Gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg er en god, gammel ret, som falder i de flestes smag. Man skal lede længe efter gæster, som ikke vil glædes ved synet af en god oksesteg
Af
af Redaktion, foto: wichmann+bendtsen Photography
Gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg er en skøn klassiker fra det danske køkken. Når retten har simret nogle timer, har du noget dejligt mørt kød, der smelter på tungen. Server kødet med kogte kartofler og en lækker brun sovs.

Opskrift på gammeldags oksesteg

(4 pers.)
20 min. + 90 min. i gryden

Ingredienser til gammeldags oksesteg

800 g oksetykkam
Salt og peber
1 spsk. smør
1 løg
100 g gulerødder
150 g selleri
2 hakkede fed hvidløg
2 kviste persille
5 dl vand
Kulør
1 agurk
1 dl eddike
2 spsk. vand
2 spsk. sukker
1 tsk. tørret dild (dildspidser)
½ tsk. salt
Peber
Kartofler

Prøv også: Gammeldags oksesteg i kalorielet udgave

Sådan laver du gammeldags oksesteg

Krydr kødet med salt og peber og brun det i smørret i en stegegryde. Skær løg, gulerødder og selleri i grove stykker og tilsæt sammen med hvidløg, persille og vand og lad det småsimre under låg i 90 min. Lav imens agurkesalaten. Skær agurk i tynde skiver, pisk eddike, vand, sukker, salt og peber til sukkeret er opløst og hæld det over. Skum urenhederne i gryden fra, tag kødet op og blend grønsagerne med lidt af suppen. Tilsæt kulør, smag til med salt og peber.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Svinemørbrad med flødestuvede svampe
Oksebøffer med morkler og kartoffeltårn
Hakkebøf med "knust" kartoffelsalat

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.