Grønsagscrumble

(4 pers.)
Ca. 850 g rodurter, f.eks. jordskokker, gulerødder, pastinakker, persillerødder og rødbeder
Revet skal af 1 usprøjtet citron
1 spsk. timian
Salt
Kværnet peber
Crumbledej
150 g hvedemel
75 g grahamsmel
50 g hakkede nødder
100 g smør
Læg jordskokkerne i blød i koldt vand, skrub dem og del dem. Skræl resten af urterne og del dem i mindre stykker. Læg alle grønsagerne i et oliepenslet, ildfast fad og bland dem med citronskal, timian, salt og peber.
Dej: Bland de to slags mel med nødder og lidt salt og smuldr smørret i. Smuldr dejen over grønsagerne og sæt fadet i ovnen ved 200° ca. ½ time, til overfladen er gylden og sprød.
Servér med yoghurt eller cremefraiche.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
STØB FINE HJERTER
Smarte hjerteforme til chokolade og lign. Chokoladen, isen etc. hænger ikke ved, men falder nemt ud. Formen koster 79 kr. og kan købes i shoppen... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Surkål
Tapenade (oliven el. tomat)
Tunmousse
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)