Opskrifter

Gullaschsuppe

Torsdag, 4. december 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Er der noget bedre end en smagfuld, dampende varm suppe her i den kolde tid? Mange supper bliver bedre, når de får lov til at simre længe - denne er serveret med ungarsk hvidløgsbrød

Opskrift på gullaschsuppe

(4 pers.)

400 g oksekød i strimler

1 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. paprika
1 tsk. røget paprika
1 tsk. spidskommen
1 spsk. tomatpuré
1 ds. hakkede tomater
7 dl vand
2 laurbærblade
2 gulerødder
300 g kartofler
1 rød peberfrugt

Sådan laver du suppen

Brun kødet i olien ved høj varme, hak løg og hvidløg og lad dem sautére med. Tilsæt krydderier, tomatpuré, hakkede tomater, vand og laurbærblade og lad det småkoge under låg i 60 min. Skræl gulerødder og kartofler, skær dem og peberfrugten i tern og kom dem i suppen. Lad suppen koge i yderligere 20 min. og servér med ungarske hvidløgsbrød.

Ungarsk hvidløgsbrød

(4 brød)

2 dl vand
15 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. paprika
1 spsk. olie
75 g durummel
225 g hvedemel
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. jomfru i det grønne

Sådan bager du brødet

Rør gæren ud i vandet, tilsæt krydderier og olie og rør melet i. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning i 1 time. Del dejen i 4, tril dem til boller og læg dem i hver deres smurte portionsform. Lav et krydssnit på hver bolle og lad dem efterhæve 20 min. Pres hvidløgene, bland med olien og pensl brødene
med blandingen. Drys brødene med jomfru i det grønne og bag dem ved 200° i 20 min.