Hakkebøf med grov kartoffelmos og rødbeder
(4 pers.)
35 min.
600-700 g hakket oksekød
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
2 hakkede skalotteløg
1 dl kalvefond
1 dl granatæblejuice
Ca. 500 g små rødbeder
800 g kartofler
150 g gedeost eller rygeost
Brøndkarse
Kog kartoflerne med skræl i ca. 20 min. Kog rødbederne i saltet vand i 25 min., til de er møre. Form 4 pæne bøffer af oksekødet og drys med salt og peber. Steg dem i olien 2 min. på hver side og steg dem færdige i ovnen ved 200° i 10 min. Kom løg i panden og steg videre. Tilsæt fond og juice og kog ind, til det glaserer let (ca. 5 min.). Gnub skindet af rødbederne, skær dem i mundrette bidder og vend dem i sovsen. Mos kartoflerne let med lidt smør og ost og pynt med brødkarsen. Server begge dele til bøfferne.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Find flere opskrifter her...
Oksefilet med ølmarinade og majs
Burgere med hjemmebagte boller
Grillet urtebøf med saltbagte kartofler
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)