Klassisk hakkebøf med spejlæg og brasede kartofler

Skal aftensmaden være nem og smagsfuld, så kan denne opskrift på en klassisk hakkebøf serveret med spejlæg og brasede kartofler være det helt rette valg!
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Klassisk hakkebøf med spejlæg og brasede kartofler
25 min
1 personer
Hakkebøf med spejlæg
200 g hakket oksekød
1 tsk. groft salt
5 drej peber
2 skiver syltet rødbede
1 syltet agurk
250 g kogte kartofler
40 g smør
1-2 æg
Tilbehør
Persille

Fremgangsmåde

  1. Form en bøf af kødet og "bank" det fladt med en kniv, så det bliver formfast.
  2. Drys med salt og peber på begge sider.
  3. Steg bøffen i afbruset smør (ca. 15 g), så den bliver gennemstegt, hvilket er ca. 8 min. på hver side.
  4. Steg imens, på en anden pande, kartoflerne i kvarte i resten af smørret, så de brunes (brases) på alle sider.
  5. Tag kartoflerne op og spejl 1-2 æg på samme pande (eller i bøfpanden - hvad der nu bliver fri først).
  6. Anret bøffen med en krans af brasede kartofler og spejlæg over og et tilbehør af grofthakkede, syltede rødbeder og stykker af syltet agurk.
  7. Pynt med persille.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.