Hane i riesling

I det sydlige Frankrig spiser de coq au vin lavet med kraftig rødvin, men i Alsace mørnes fjerkræet i riesling. Vælg en god, stor hane, Bornholmerhane eller en overvægtig kylling
Af
af Redaktion

(4-6 pers.)

1 stor hane el. kylling
3 spsk. mel
25 g smør
400 g skalotteløg
2 fed hakket hvidløg
5 dl riesling
400 g blandede svampe el. markchampignoner
1½ dl piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer
Salt og peber


Skær kyllingen i 8 dele. Varm 15 g af smørret i en gryde, det skal kun lige blive gyldent. Vend kyllingestykkerne i mel med salt og peber, og svits dem let gyldne på begge sider i gryden. Tag kyllingestykkerne op, efterhånden som de er gyldne. Pil skalotteløgene, og svits dem i gryden, læg kyllingestykkerne tilbage, og hæld vinen ved. Lad retten snurre ca. 1 time under låg. Rens svampene, og svits dem på en pande i resten af smørret. Kom svampene i gryden, og kog kyllingen yderligere 5 min. Tag kyllingestykkerne op, og hold dem varme. Pisk fløde og æggeblommer sammen, og pisk det i saucen. Varm den igennem, den må ikke koge, og smag til med salt og peber.

Server kyllingestykkerne i saucen med små kartofler eller løse ris og dampede gulerødder og ærter til.

TIP

Det er ikke autentisk, men smager ikke desto mindre rigtig godt at komme ½ belle de boskoop-æble i små tern i gryden sammen med svampene.



Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere med fjerkræ...
Stegt kylling med skilt sovs
Kyllingelår med vinterwaldorf
Kalkun med æble og peberrodssovs


Mere mad fra Alsace...
Tarte flambé (løgtærte)
Salat fra Alsace

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.