Helstegt frikandeau og bagt kartoffelurtemos

Det er med frikandeau som med gammeldags grydekylling, den skal have flødesauce og agurkesalat
Af
af Redaktion

Ingredienser til helstegt frikandeau

(4 pers.)

¾ kg afpudset kalveinderlår el. klump i et helt stykke
4-5 meget tynde skiver bacon
15 g smør
1 spsk. mel
2 dl lys bouillon
Ca. 1 dl piskefløde
Ribsgelé
Salt og peber

Fremgangsmåde til helstegt frikandeau

Gnid kødet med salt og peber. Vikl baconskiverne om og hold dem fast med kødsnor. Varm smørret i en gryde og brun kødet godt på alle sider. Drys mel over og hæld bouillon ved. Bring det i kog, læg låg på gryden og lad kødet simre mørt på ca. 30 min., til et kødtermometer viser 66-68°. Tag kødet op og pak det i folie, mens saucen laves. Hæld fløden i gryden og kog saucen ind et par min. Smag til med salt, peber og ribsgelé. Tag snoren af kødet og skær det i tynde skiver.


Ingredienser til bagt kartoffelurtemos

(4 pers.)

¾ kg store kartofler
200 g selleri
200 g majroer, glaskål el. persillerod
1 dl kogevand
1 æg
25 g smør
Salt og peber
Hakket persille

Fremgangsmåde til kartoffelurtemos

Skræl kartofler og grønsager og skær dem i lidt mindre stk. Kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, gem 1 dl. Mos kartofler og grønsager og rør dem med kogevand, æg og smør. Smag mosen til med salt og peber. Kom mosen i et smurt ildfast fad og bag mosen ca. 20 min. på midterrillen ved 200°.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Kalv i dild med rysteribs
Klassisk dansk tatar


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.