Opskrifter

Julekrans

Lørdag, 27. november 2010af Redaktion
Fin julekrans - gør noget ekstra ud af den ved at sætte lys i

(1 stk. - 10 pers.)
10 min. + hæve- og bagetid

20 g gær
4 dl håndvarm sødmælk
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
35 g blødt smør
Ca. 700 g kraftigt hvedemel
Æg til pensling
Evt. metaldutter og lys, hvis der skal adventslys i

Opløs gæren i den lune mælk. Kom salt og sukker i og tilsæt så mel i mindre portioner og ælt dejen på melet bord, uden at den bliver for tør. Ælt med 200 tag og læg dejen til hævning 1 time. Slå dejen ned og form tre stænger, der flettes og foldes til en krans. Lad den efterhæve i 30 min. Hvis der skal lys i, skal metalholderne presses ned i dejen nu. Der pensles med sammenpisket æg, og kransen bages ved 200° i 25 -30 min. Når kransen er afkølet, kan den pyntes med lysene.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere retter her...
Julens krydrede frugtbrød
Julemuffins
Fest og adventskage