Kalvefrikassé med kartofler, selleri, urter og

Efterårsfrikassé med kalv, kartofler og urter - lækker ret med masser af smag! Perfekt ret til en kold efterårsaften.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Foto: Jette M. Vesterager
1 t og 30 min
4 personer
Kalvefrikassé
1 kg kalvekød (bov, tykkam, bryst)
Kogelage
3 dl hvidvin
Vand
10 peberkorn
Salt
2 porretoppe
Bouquet garni
2 laurbær
3 kviste persille
2 kviste timian
4 skalotteløg
500 g kartofler
½ selleriknold
3 porrer
50 g smør
5 spsk. hvedemel
6 dl kogelage
300 g fine ærter
Persille og dild til drys
Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde

  1. Kom kødet i en gryde med vin og så meget vand, at det dækker kødet.
  2. Læg bouquet garni ved sammen med salt, peber og porretoppe. Kog det hele ved lav varme i 1 time og 15 min.
  3. Tag kødet op, puds det pænt og skær det i stykker på 3 x 4 cm.
  4. Si suppen og kog den ind til 6 dl.
  5. Rens skalotteløg, kartofler, selleri og porre og skær det i mundrette stykker.
  6. Blanchér grøntsagerne (også kartoflerne, men hold dem for sig selv) i saltet vand i 2-3 min.
  7. Afbag mel med smør og jævn med kogelage.
  8. Kom kød og kartofler i sovsen og småkog i 10 min. Tilsæt løg, selleri og porrer. Kog igen i 5-10 min., til alt er mørt.
  9. Kom ærterne i gryden og servér med drys af persille og masser af dild.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.