Klassisk skipperlapskovs med kalvebryst og kartofler
Her får du opskriften på den helt klassiske version af skipperlabskovs - en rigtig lækker efterårsret fyldt med god smag.
 Af 
af Helle Brønnum Carlsen

Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
2 t
4 personer
Skipperlabskovs
600 g kalvebryst/småkød i tern
1 kg kartofler, let melede
½ selleriknold
1 pastinak
1 persillerod
3 laurbærblade
Lidt peberkorn
1 l grøntsagssuppe el. kødsuppe
Salt og peber og purløg
Tilbehør
Rugbrød
Sennep
Syltede rødbeder
Evt. revet peberrod
Fremgangsmåde
- Skær kødet i tern og læg i en gryde tilsæt vand så det dækker og kog suppen og skum af.
 - Skræl kartofler og grøntsager og skær dem i tern.
 - Læg laurbærblade og peberkorn i en lille pose (evt. i en tepose), så de ikke smuldrer ud i suppen.
 - Kom krydderier og grøntsager op til kødet i suppen og kog ved lav varme under låg i 1½ -2 timer. Den må ikke blive for tyk, så hold øje med væskemængden og tilsæt evt. mere vand undervejs.
 - Fisk posen med laurbærblade og peberkorn op og smag til med salt og peber.
 - Lad det lige koge lidt fastere end suppe uden låg, drys med purløg.
 - Server med tilbehør. Drik øl til.
 

Hovedretter
Farseret kalvebryst

Opskrifter
Kartoffelsuppe med kylling
Annonce








