Opskrifter
Klassisk spinattærte med laks og porrer
Lørdag, 3. december 2016Opdateret 5. majaf Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger
Det gode ved tærter er, at du kan bruge stort set alt hvad du har i køleskabet. Denne opskrift på spinattærte er med laks, ost og porrer. Velbekomme!

1 t
6 personer
Tærtedej
120 g hvedemel
60 g groft mel
40 g smør
1 tsk. salt
Lidt koldt vand
Tærtefyld
3 æg
1 dl yoghurt, 1-3%
1 skalotteløg
300 g hel spinat, evt. frost
2 porrer
2-3 skiver røget laks
Salt og peber
50 g revet ost, f.eks. emmentaler
Fremgangsmåde
- Hak smørret i melet, kom saltet i og saml dejen med lidt koldt vand.
- Beklæd en smurt tærteform med dejen. Læg alifolie over og forbag den 10 min. ved 200º.
- Pil og hak skalotteløget. Rens porrerne og skær dem i ringe. Skyl spinaten.
- Damp porrerne i lidt vand i 3 min., tilsæt spinaten og sluk. Den falder sammen ved eftervarmen.
- Dræn spinat og porrer for væde.
- Rør æg, yoghurt, spinat, løg, porrer og laks i små stykker, salt, peber og ost sammen og kom i den forbagte tærtebund.
- Bag færdig ved 200º i 35-40 min.

Sund mad
Lakselasagne med rejer og spinat

Hovedretter
Oksekødtærte med majs og ost