Opskrifter

Klassisk spinattærte med laks og porrer

Lørdag, 3. december 2016Opdateret 5. majaf Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger
Det gode ved tærter er, at du kan bruge stort set alt hvad du har i køleskabet. Denne opskrift på spinattærte er med laks, ost og porrer. Velbekomme!
1 t
6 personer
Tærtedej
120 g hvedemel
60 g groft mel
40 g smør
1 tsk. salt
Lidt koldt vand
Tærtefyld
3 æg
1 dl yoghurt, 1-3%
1 skalotteløg
300 g hel spinat, evt. frost
2 porrer
2-3 skiver røget laks
Salt og peber
50 g revet ost, f.eks. emmentaler

Fremgangsmåde

  1. Hak smørret i melet, kom saltet i og saml dejen med lidt koldt vand.
  2. Beklæd en smurt tærteform med dejen. Læg alifolie over og forbag den 10 min. ved 200º.
  3. Pil og hak skalotteløget. Rens porrerne og skær dem i ringe. Skyl spinaten.
  4. Damp porrerne i lidt vand i 3 min., tilsæt spinaten og sluk. Den falder sammen ved eftervarmen.
  5. Dræn spinat og porrer for væde.
  6. Rør æg, yoghurt, spinat, løg, porrer og laks i små stykker, salt, peber og ost sammen og kom i den forbagte tærtebund.
  7. Bag færdig ved 200º i 35-40 min.