Opskrifter

Oksekødtærte med majs og ost

Fredag, 27. oktober 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Hvis du er i tvivl om, hvad I skal have til aftensmad, så kan du med fordel lave en velsmagende tærte med oksekød, majs og ost!
1 t og 15 min
4 personer
Tærte:
200 g hvedemel + lidt til bordet
½ tsk. salt
4 spsk. cremefraiche 18 %
2 spsk. smagsneutral olie
2 spsk. koldt vand
1 avocado
Oksekødfyld:
500 g hakket oksekød
Olivenolie til stegning
3 fed hvidløg
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. paprika
1 tsk. løgpulver
1 tsk. salt
½ tsk. cayennepeber
1 knsp. peber
¼ tsk. sukker
1 peberfrugt
1 dl vand
140 g cheddar
140 g majs (1 lille dåse)
2½ dl cremefraiche 18 %

Fremgangsmåde:

Tærte:

  1. Bland mel, salt, cremefraiche og olie i en skål.
  2. Hæld vand i lidt ad gangen, og saml dejen uden at ælte den for meget.
  3. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
  4. Tænd ovnen på 200°.
  5. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform. Prik dejen med en gaffel, og forbag bunden i 10 minutter.

Oksekødfyld:

  1. Brun kød i olie i en gryde eller en pande med høje kanter.
  2. Vend finthakket hvidløg og tørrede krydderier i. Tilsæt strimler af peberfrugt, og steg i nogle minutter.
  3. Hæld vand over, og lad retten simre i 5 minutter.
  4. Riv cheddarosten.
  5. Bland majs, cremefraiche og ca. halvdelen af osten med kødet, og fordel fyldet i den forbagte tærtebund.
  6. Drys resten af osten over, og bag tærten færdig i ovnen i ca. 20 minutter.
  7. Servér den med avocadotern og evt. frisk koriander på toppen.