Koteletter med paprikasauce og lun salat

Koteletter serveres i denne ret i en lækker paprikasauce med en lun salat med peberfrugt og majs. Tilbehøret er kogte ris.
Af
af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina Krüger.
Koteletter i sauce med paprika og balsamico. Hertil kogte ris og salat af majs og peberfrugter

Ingredienser til koteletter med paprikasauce og lun salat

(4 pers.)

1 rød + 1 grøn 
peberfrugt
2 spsk. 
olivenolie
400 g optøede majs
2 forårsløg
1 fed hvidløg
1 bdt. persille
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
4 koteletter
1-2 spsk. smør 
el. olie

Paprikasauce:
4 dl mælk
1 spsk. majs
stivelse
1-2 spsk. paprika
Salt
2-3 tsk. balsamico

Tilbehør:
Kogte ris

Alternativ til koteletter med paprikasauce og lun salat: Schnitzler med østrigsk kartoffelsalat

Fremgangsmåde

Skær peberfrugterne i små tern og svits dem i olien 4-5 min. i en stor gryde. Tilsæt majs og lad dem stege med et par min. Skær forårsløgene i små stykker, hak hvidløget fint, hak persillen og vend det hele med grøntsagerne. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Brun koteletterne på begge sider i smør eller olie. Krydr med salt og peber, skru ned for varmen og lad koteletterne stege i endnu 2-3 min. på hver side. Læg dem på en tallerken og hold dem varme. Rør mælken med majsstivelse og lad den koge op på panden under omrøring. Smag til med paprika, salt og balsamico. Servér koteletterne med lun majssalat, paprikasauce og ris.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.