Opskrifter

Koteletter på række med æblesalat

Mandag, 26. januar 2015af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
En god svinekotelet, der er skåret korrekt og stegt perfekt, smager utrolig godt. Koteletter, der steges i række, bliver meget saftige

Opskrift på koteletter på række med æblesalat

(4 pers.)

1 svinekamsteg med ben med 8 koteletter helt afpudset ind til benet
Groft salt
2 dl hvidvin
3 kviste rosmarin

Salat:
4 æbler
1½ kinaradise
50 g hjertesalat
50 g spinat
1 spsk. æbleeddike
3 spsk. hasselnøddeolie
Salt og peber
1 tsk. honning
1 tsk. sennep
½ granatæble

Tilbehør:
Ovnstegte kartoffelbåde

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Chokolade-nøddekage 15 lækre opskrifter med svinemørbrad

Sådan laver du koteletterne og æblesalaten

Gnid salt på kødet og lad det trække koldt 1 time. Sæt stegen i en 225º varm ovn i 10 min. Skru ned til 160º, hæld vinen over, stop rosmarin ved og giv den yderligere 1 time og 25 min.

Skær æblerne i både. Skræl kinaradiserne og skær dem i kvarte skiver. Skyl salat og spinat og dup det tørt. Bland det med æblebåden og radisseskiverne.

Rør en dressing af eddike, olie, salt og peber, honning og sennep. Dryp den over salaten. Drys med granatæblekerner. Servér med kartoffelbåde.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.