Kylling i gløgg

Nu er julen lige rundt om hjørnet. Gør din mad mere julet ved at bruge gløgg som ingrediens. Få opskriften på kylling i gløgg her.
Af
Af Louise Dandanell Ørsted. Foto: Martin Tanggaard
Kylling i gløgg
1 t og 30 min
4 personer
Ingredienser
100 g bacon
2 rødløg
1 helt kylling
Fedtstof til stegning
Salt og peber
4 dl rødvin
1 stang kanel
2 kapsler kardemomme
5 nelliker
5 tørrede figner
Rodfrugtemos
500 g kartofler
200 g gulerødder
100 g pastinakker
1-2 spsk. olivenolie eller smør
Salt og peber
Evt. persille til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Skær baconen i tern og løgene i både, og brun begge dele i fedtstof.
  2. Skær kyllingen i mindre stykker, og steg den med i 5 minutter.
  3. Krydr med salt og peber, hæld vin over, og lad det simre i et par minutter.
  4. Kom kanel, kardemomme og nelliker i gryden.
  5. Skær fignerne i strimler, og kom dem i gryden. Kog op, og dæmp varmen.
  6. Lad retten simre under låg i ca. 40 minutter, til kødet er mørt.
  7. Skær kartofler, gulerødder og pastinakker i mindre stykker, og kog dem møre.
  8. Hæld vandet fra, og mos grøntsagerne med olie eller smør.
  9. Smag til med salt og peber, og server evt. med lidt persille.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.