Opskrifter
Kylling i gløgg
Onsdag, 13. november 2019Af Louise Dandanell Ørsted. Foto: Martin Tanggaard
Nu er julen lige rundt om hjørnet. Gør din mad mere julet ved at bruge gløgg som ingrediens. Få opskriften på kylling i gløgg her.
1 t og 30 min
4 personer
Ingredienser
100 g bacon
2 rødløg
1 helt kylling
Fedtstof til stegning
Salt og peber
4 dl rødvin
1 stang kanel
2 kapsler kardemomme
5 nelliker
5 tørrede figner
Rodfrugtemos
500 g kartofler
200 g gulerødder
100 g pastinakker
1-2 spsk. olivenolie eller smør
Salt og peber
Evt. persille til pynt
Fremgangsmåde:
- Skær baconen i tern og løgene i både, og brun begge dele i fedtstof.
- Skær kyllingen i mindre stykker, og steg den med i 5 minutter.
- Krydr med salt og peber, hæld vin over, og lad det simre i et par minutter.
- Kom kanel, kardemomme og nelliker i gryden.
- Skær fignerne i strimler, og kom dem i gryden. Kog op, og dæmp varmen.
- Lad retten simre under låg i ca. 40 minutter, til kødet er mørt.
- Skær kartofler, gulerødder og pastinakker i mindre stykker, og kog dem møre.
- Hæld vandet fra, og mos grøntsagerne med olie eller smør.
- Smag til med salt og peber, og server evt. med lidt persille.
Forretter & Tilbehør
Hvid gløgg