Skindstegt laksefilet med knasende fennikelsalat

Denne ret er helt perfekt, når det skal være nemt at sætte fisk på middagsbordet. Laksen kan både steges på panden eller bages i ovnen.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Skindstegt laksefilet med knasende fennikelsalat
20 min
2 personer
Laksefilet med fennikelsalat
2 laksefiletstykker med skind
Salt og peber
2 store gulerødder
1-2 fennikel
1 dl hakkede jordnødder
1 spsk. olivenolie
1 tsk. sennepsfrø (gerne de mørke)
Saften af 1 citron
Tilbehør
Brød

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødder og skær både gulerødder og fennikel i lange, tynde stave (brug evt. et mandolinjern).
  2. Rist nødderne i olie på en pande og steg også sennepsfrøene ca. 30 sek., så de smager af mere.
  3. Hæld citronsaft i og bland med grøntsagerne.
  4. Pensl en pande med olie og drys laksen med salt og peber.
  5. Steg laksen 7 min. på skindsiden og 2 min. på kødsiden.
  6. Server med fennikelsalat, brød og citronbåde.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.