Skindstegt laksefilet med knasende fennikelsalat
Denne ret er helt perfekt, når det skal være nemt at sætte fisk på middagsbordet. Laksen kan både steges på panden eller bages i ovnen.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

20 min
2 personer
Laksefilet med fennikelsalat
2 laksefiletstykker med skind
Salt og peber
2 store gulerødder
1-2 fennikel
1 dl hakkede jordnødder
1 spsk. olivenolie
1 tsk. sennepsfrø (gerne de mørke)
Saften af 1 citron
Tilbehør
Brød
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødder og skær både gulerødder og fennikel i lange, tynde stave (brug evt. et mandolinjern).
- Rist nødderne i olie på en pande og steg også sennepsfrøene ca. 30 sek., så de smager af mere.
- Hæld citronsaft i og bland med grøntsagerne.
- Pensl en pande med olie og drys laksen med salt og peber.
- Steg laksen 7 min. på skindsiden og 2 min. på kødsiden.
- Server med fennikelsalat, brød og citronbåde.

Sund mad
Urteomelet med lakserillette

Forretter & Tilbehør