Opskrifter

Skøn lakseroulade med spinat og flødeost

Torsdag, 9. april 2015Opdateret 26. majaf Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Lav en lækker lakseroulade med spinat og servér den i skiver på en salatbund som forret eller frokostret.
20 min
8 personer
Lakseroulade med spinat
450 g spinat (fra frost)
15 g smør
4 æg
½ tsk. muskatnød
1 tsk. salt
1 knsp. peber
Fyld
200 g røget laks
150 g flødeost
1 dl cremefraiche
2 spsk. dild
Salt og peber

Fremgangsmåde

OBS: Lakserouladen smager bedst, hvis den når at stå på køl et par timer, når den er samlet, inden den serveres.

  1. Tø spinaten op, og pres den fri for væde og blend den med smeltet smør, æggeblommer og krydderier.
  2. Pisk hviderne stive og vend dem i spinaten.
  3. Smør blandingen ud på et stykke bagepapir i en firkant på 25 x 30 cm, bag den ved 200° i 10 min. og lad den afkøle under et fugtigt klæde.
  4. Hak laksen og rør den med flødeost, cremefraiche og dild og smag til med salt og peber.
  5. Fordel lakseblandingen over spinatbunden, rul den sammen som en roulade og stil den på køl i mindst et par timer.