Laks med lynghonning og gule ris

Jürgen Hinrichsens opskrift på laks med honning og ris er så god, at vi har kåret den til "Min bedste opskrift". Her får du opskriften.
Af
Tirsdag, 10. januar 2017 - 8:30 - Opskrift: Jürgen Hinrichsen, 7171 Uldum. Foto: Carina Krüger
Laks i fad med honning, ingefær og forårsløg på toppen
(3 pers.)

Det skal du bruge til laks med lynghonning og gule ris:

1 løg 1 spsk. smør ½ tsk. gurkemeje 2½ dl løse ris 5 dl bouillon 500 g laks 1 spsk. olie 1 spsk. smør Salt og peber 1 bdt. forårsløg 4 spsk. lynghonning 35 g frisk ingefær Saft af 2½ lime Prøv også: Salat med laks og bellis

Sådan laver du laks med lynghonning og gule ris

Hak løget fint og sautér det i smørret sammen med gurkemejen. Tilsæt ris og bouillon, bring det i kog og lad risene simre under låg i 12 min. Steg laksen gylden på begge sider i olie og smør, krydr med salt og peber og læg den i et ovnfast fad sammen med snittede forårsløg. Rør honningen med finthakket ingefær og presset limesaft og fordel blandingen over laksen. Sæt fadet i ovnen ved 200° i 15 min. Tag risene af varmen, lad dem trække under låg i 10 min. og servér. Prøv også: Pandekager med kylling og squash

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.