Lynhurtige tunfrikadeller med frisk hvidkålssalat
Her får du en nem opskrift på lynhurtige frikadeller lavet på tun og en nem og frisk hvidkålssalat - kan nydes hele året rundt, og så tager det kun 20 minutter.
Af
af Kristina Marckmann

20 min
3 personer
Tunfrikadeller
2 sk. toastbrød
2 spsk. mælk
2 ds. tun i vand
1 spsk. limesaft
1 æg
1 spsk. hakket dild
1 tsk. salt
1 knsp. peber
Olie til stegning
Hvidkålssalat
½ limefrugt
1 chili
½ dl peanuts
1 spsk. sirup
½ spsk. fiskesauce
200 g hvidkål
2 gulerødder
Fremgangsmåde
- Skær brødet i tern og hæld mælken over.
- Dræn tunen og bland den med brødtern, limesaft, æg, dild, salt og peber.
- Form farsen til frikadeller og steg dem i lidt olie ved middelstærk varme i 5-7 min. på hver side.
- Bland revet skal og saft fra limefrugten og blend det med chilien, en skefuld peanuts, sirup og fiskesauce.
- Snit kålen fint og riv gulerødderne, bland dem med de resterende peanuts og hæld dressingen over.
- Server tunfrikadellerne med hvidkålssalaten.

Hovedretter
Karbonader af tun med skyrdressing

Forretter & Tilbehør