Lynstegt oksekød i wok

Lav en god klassiker med oksekød på 25 minutter
Af
af Redaktion

(4 pers.)
25 min.

500 g strimlet oksekød (alternativt kan bruges hakket oksekød)
1 spsk. soja
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. revet frisk ingefær
2 fed hakket hvidløg
½ dl tør sherry
1 spsk. jordnøddeolie
3 spsk. oystersovs
1 lille spidskål, fintsnittet
3-4 slags grønsager (gulerod, forårsløg, rød peber) i strimler


Tilbehør
Ris

WOK ER BLEVET EN KLASSIKER

Nu har vi haft en wok i køkkenet så længe, at repertoiret af klassikere faktisk også omfatter den lynstegte gryderet, der på mange måder minder om en sundere variant af gryderet med det hele.
For det første bruger vi et minimum af fedt, flere grønsager og så tager det ikke nær så lang tid at lave. Ikke så underligt, at det er blevet en klassiker.

Bland kød med soja, majsstivelse, ingefær, hvidløg og sherry. Lynsteg alt det snittede grønne af 2-3 gange i jordnøddeolie. Tag det op og steg så kødet i 3-4 min. Kom grønsagerne i, pynt med lidt snittet forårsløg og server med kogte ris.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Klik her, hvis du vil prøve flere gode klassikere...




Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.