Porchetta med grillede majs

Så skal der tændes op i grillen - derefter kan du nemlig sætte tænderne i en lækker grillet porchetta og saftige majs. Velbekomme.
Af
Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.
Porchetta med grillede majs

Ingredienser til porchetta med grillede majs:

(4 pers.)

1 svineslag med svær (ca. 800 g)
1 tsk. salt
4 fed hvidløg
4 kviste frisk rosmarin
4 kviste timian
½ tsk. peber fra kværn
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
4 majskolber

Tilbehør:
Kartofler
Smør

Prøv også: Porchetta med blomkålssalat

Fremgangsmåde:

Rids sværen og gnid den godt med salt.
Hak hvidløg og krydderurter og bland dem med olie, salt og peber.
Fordel krydderurteblandingen over kødsiden på slaget, rul det stramt sammen og bind kødsnor om stegen.
Grill porchettaen ved indirekte varme, under låg til centrumtemperaturen er 65° og lad den hvile i 20 min.
Lad bladene blive på majskolberne, men fjern trådende lige under bladene og læg de hele majskolber i koldt vand i 10 min.
Tag majskolberne op, pak bladene omkring dem og grill dem ca. 15-20 min. jævnt på alle sider.
Servér porchettaen i skiver med nye kartofler og majsene med koldt smør og salt.

Se også: Saltimbocca-ruller

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.