Nu er det suppetid
Opskrift på kartoffel-porresuppe med bagt laks
(4 pers.)
3 porrer
500 g skrællekartofler
1 spsk. smør
1¼ l vand
1 laurbærblad
3 kviste timian
Evt. 1 dl piskefløde
Salt og peber
Bagt laks
500 g laksefilet
uden ben
Salt og peber
1 potte brøndkarse
Tilbehør
Flutes
Sådan gør du
Rens porrerne grundigt og fjern de groveste yderblade og det tørre i toppen, men brug alt det grønne. Skræl kartoflerne. Snit porrerne fint, skær kartoflerne i små tern og svits dem i smør i 5 min. uden, at de får farve. Tilsæt vand, laurbærblad og timian og lad suppen koge ca. 20 min., til porrer og kartofler er helt møre. Tag laurbærblad og timian op af suppen og blend suppen fint. Kom den tilbage i gryden, tilsæt evt. fløde og smag den til med salt og peber.
Bagt laks: Tænd ovnen til 200°. Læg laksen på en plade med bagepapir og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i 8-10 min., til den lige akkurat er bagt på overfladen og stadig saftig i midten. Tag fisken ud og lun flutet i ovnen, mens den er varm. Bryd laksen i flager og drys dem på suppen ved servering og giv lunt flute ved siden af.
Bliver der suppe og laks tilovers, så køl det hurtigt af i køleskabet. Kom dem i fryseposer hver for sig og frys dem fladt i zipper-poser.
Poser med zipper-lukningen fra Toppits® er perfekte til nedfrysning af madrester. De fås i to størrelser på hhv. 1 og 3 liter, og den effektive lynlås holder helt tæt, så du kan gemme supper og saucer i dem, uden at det løber ud.
Husk at skrive indhold og dato på posen, inden du fylder mad i dem. Frys poserne fladt, så de er nemme at tø op. Når poserne er frosne, kan de stilles op i fryseren, hvilket gør det nemt og overskueligt at få overblikket over indholdet.